Liebster Blog Award

14.1.15

Ćao drage i lijepe moje. :) 
Evo danas još jedan post, ali ne o kozmetici nego jedan ja bih rekla tag post. Naime, radi se o Liebster Blog Award, a ja sam nominovana od strane Mean Green Queen za ovaj post. Riječ je o 11 pitanja koje vam postavi djevojka koja vas nominuje, a zatim vi odgovorite i nominujete druge djevojke i postavite im drugačijih 11 pitanja. :) 
Link za post od MGQueen, pogledajte. A evo i pitanja koje je meni postavila blogokoleginica.1. Koja vam je najdraža nijansa ruža za usne?
Najdraža nijansa ruža mi je trenutno Essence - Barely There, divna nude nijansa. Otkad sam je kupila koristim je, i nedavno sam kupila još jedan jer mi se mnogo sviđa. :) 

2. Trenutna kozmetička opsesija vam je?

Hmmm, ne znam da li bih mogla izdvojiti samo jednu opsesiju haha, ali ako bih morala onda bi to bila sjenila definitivno. 

3. Od koga ili čega crpite inspiraciju za pisanje postova?

Obično mi dođe u glavu ideju kad sam na poslu hahaha :D Kad na pauzi razmišljam šta bih mogla radit danas, onda mi odjednom počnu padati ideje na pamet i to si zapišem na papir :) 

4. Koje osobine vas krase? Opišite se u par rečenica.

Jaaao, najgore pitanje ikad. :D Ne znam, ne volim pričati o sebi nikako. Ja mislim da su osobine koje mene krase tvrdoglava haha (baš lijepo, zar ne), uvijek sam tu za ljude koji me trebaju, volim pomagati drugima. . I eto, mislim da je dosta :D 

5. Od kud ideja za naziv bloga? Postoji li neka priča iza njega?

Nisam mnogo kreativna što se tiče imena i naziva, pa sam tako i blogu dala ime koje mi je prvo palo na pamet. I ne postoji nikakva posebna priča, nažalost. :) 

6. Šta bi sve uzele od kozmetike na pusti otok, a da ste ograničene na samo šest stvari?

Uhh, nadam se da mi se to neće nikad desit. :D Kad bih bila ograničena ponijela bih maskaru, puder, karmin, labelo, i sjenila naravno :D Klasika. 

7. Najdraži kozmetički brand?

Pa svi su mi dragi i sve ih volim (zvučim kao osoba koja odgovara na pitanje koga najviše voliš od svojih prijatelja :D ), ali L'oreal, Sleek, Maybelline, i theBalm iako od njih još ništa nemam ali sve mi se sviđa i sve bih kupila od njih. :D 8. Koji vam je najveći strah u životu?

Gubitak voljenih osoba.

9. Najdraža knjiga svih vremena je...?

Ne volim čitati knjige, više volim filmove. :) 

10. Catlover ili Doglover? Napišite mi ime svojih ljubimaca.

Doglover definitivno, želja mi je da imam jednog psiiićaaaa. <311. Idealan godišnji odmor za vas je...?

Negdje daleeeko, daleeeko sa mojim dragim i prijateljima. :) 


* EDIT *

Kolegica sa bloga Anin Avon Kutak me tagovala u svom postu, i postavila 11 pitanja na koja trebam odgovoriti. Pošto sam već pisala ovaj post nisam ga htjela pisati ponovo, pa ću njena pitanja ubaciti ovdje. Anin post pogledajte ovdje.

Pitanja koja nam je Ana postavila su sljedeća : 


1. Kada ste otvorile blog?
Blog sam otvorila prije neka 2 i po mjeseca. :)

2. Da li razmišljate da krenete da snimate i za You Tube, i zašto ne ili zašto da?
Ne razmišljam još o tome, ali bih snimala jer ima i onih osoba kojima je draže gledati i slušati nego čitati naše postove. :) Nekome je to veće zadovoljstvo, nego da pročita. 

3. Kako je vaš blog dobio ime?
Nedostatak inspiracije, haha. Šala na stranu, ali stvarno nisam imala inspiracije kada sam otvarala blog i nisam znala kako bih mu dala ime, tako da je prvo što mi je palo na pamet bilo napisano. :D 

4. Imate li kućnog ljubimca i recite nam nešto o njemu/njoj?
Nemam nažalost, ali bih voljela da imam jednog psićaa malenog. :)

5. Verujete li u sudbinu?
Da, naravno. Više puta sam se uvjerila da svako ima svoju sudbinu. 

6. Čime se bavite u životu (struka, šta studirate, u koju školu idete... zavisno u kojoj ste grupi) i kakvi su vam dalji planovi?
Radim u računovodstvu, trenutno ne studiram. :) Planove neću otkrivati, još se sređuju za ostvarivanje. :) 

7. Kada bi mogli da do kraja života koristite samo 3 kozmetička proizvoda, šta bi to bilo?
Uhh, najteže i najgore pitanje ikad. Haha, nadam se iskreno da mi se neće to desiti i da se neću morati ograničavati na samo 3 proizvoda, ali evo kad bih morala to bi bio ruž, maskara i korektor. 

8. Idete li redovno kod ginekologa i da li ste svesni važnosti odlaska na pregled? Da li uopšte vodite računa o zdravlju?
Ne, rijetko odem kod ginekologa iako znam da je važno i da je potrebno ići na pregled. Sigurno ću otići poslije ovog pitanja. :)

9.  Koje blogerke ste krenule prve da pratite?
Prve blogerke koje sam počela da pratim su Mell's cornerRoseybelleMakeuparena i LenaNovitz

10. Najbolji make up saveti, po vama?
Ovo pitanje spada u grupu onih pitanja na koja kad me pitate ja ne znam odmah odgovoriti. :D Kao npr. koje su osobine koje mene krase ? :D Užaaas, mrzim takva pitanja. I na ovo isto neću znati odgovoriti. Danas se sve može pronaći na internetu, pa tako i sve vezano za kozmetiku. 
Ako se sjetim odgovora, update ću post opet hahaha.

* EDIT

I evo mene opet u ovom postu. Nominirale su me drage djevojke sa bloga Šminkoholičarke, svaka od njih postavila po 11 pitanja, pitanja su pročitana idem sad da ih odgovorim. :) 

Pitanja koje mi je postavila Maja : 


1. Kada si kreirala blog i iz kojeg razloga?
Blog sam napravila prije 2 i po mjeseca, a otvorila sam ga jer sam željela da podijelim svoje mišljenje sa drugim djevojkama, da saznam nešto novo o nekim proizvodima jer uvijek ima nešto što ne znate. A prvenstveno sam ga otvorila jer volim kozmetiku, volim da se mackaaam :D 

2. Koji bi savjet dala novijim blogericama kako bi blog bio što uspješniji?

I sebe smatram još uvijek novom blogericom jer sam i ja tek na početku. Ali svakako, u ovom "poslu" najvažnije je biti iskren, biti svoj, i voljeti to što radiš. Ako ne voliš ovo, i radiš to iz neke koristi onda od toga neće biti ništa, i bolje im je odmah da prestanu.

3. S kojim brendovima si dosad imala priliku surađivati?
Nisam imala priliku ni sa jednim brendom surađivati. :) Naravno, ako do toga dođe bit će mi drago jer nema ništa ljepše kada neko cijeni i poštuje ono što radiš. A ipak mislim da u moru beauty blogova, divan je osjećaj kada se baš tebi jave. :) Kako god, ne smatram manom to što još ni sa jednim brendom nisam surađivala, jer blog nisam otvorila radi toga već zato što volim kozmetiku i volim pisati o njoj, probavati nove proizvode i sve vezano za nju. :) 

4. Odaberi 3 najdraža brenda.
Jako teško izabrati, ali evo Sleek, L'oreal i Essence. 

5. Koji su, po tebi najbolji ulovi u drogerijama?
Ja kad uđem u drogeriju ja ne znam gdje da gledam. :D I kada odem po samo jednu stvar vratim se kući sa punom kesom, ali definitivno najbolji ulovi su mi kada kupim neke skuplje proizvode na akcijama. Prije par dana sam kupila Essence olovke za usne, i to mi je također najbolji ulov. 

6. Na koje kozmeticke proizvode se isplati potrošiti više?
Pa sad to je malo teže za odgovoriti. Svaka od nas ima neki kozmetički proizvod koji najviše voli i na koji nam nije žao dati više novca, ali ja lično volim potrošiti više na sjenila i ruževe. 

7. Otkrij nam neki beauty trik.
Trikovi se ne otkrivaju. :P Šta bi radio mađioničar kada bi otkrio sve svoje trikove ? :D 

8. Koja ti je najdraža maskara?
One and only - Maybelline the Colossal ( žuta colosallka :D ) da ne pišem cijeli naziv jer je ogroman.

9. Čime se baviš u životu, studiraš li, radiš?
Trenutno ne studiram, ali radim u računovodstvu. 

10. Pokušaj se opisati u 3 riječi.
Ne želim da se opisujeem, neee neee. Mrzim ovo pitanje stvarno. Tvrdoglava, uporna, volim pomoći ljudima bez obzira o kome je riječ i o kakvom je problemu riječ.

11. Tko od slavnih, prema tvom mišljenju, ima najzanimljivije makeup look-ove?
Ja volim stil Iggy Azalea, Lana Del Rey, Rihanna i Kylie Jenner naravno. :D Ona mi je najdraža iako je skoro pa uvijek isto našminkana. 

Pitanja koje mi je postavila Kike :


1. HG (holy grail) proizvod?
Rimmel Stay Matte puder u kamenu, definitivno moj HG proizvod jer bez njega ne mogu. I maskara koju sam u prethodnim pitanjima spomenula. 

2. Proizvod koji si kupila i požalila svaku lipu?
Rijetko kad mi se desi da kupim neki proizvod i da požalim što sam ga kupila. Uvijek prije nego kupim nešto, ako je novi proizvod u pitanju koji želim da kupim onda se raspitam, prikupim informacije o njemu i razmislim da li je dobar za mene ili ne, i tako u skoro 90% slučajeva ne pogriješim kada kupim nešto. :)

3. Koji ti je najdraži komad kozmetike koji posjeduješ?
Uuu Kike koje pitanje mi postavljaš ženo. :D Trenutno najdraži komad su mi Essence olovke za usne, ne odvajam se od njih, a kupila sam ih prije 2 dana. A prije njih to je bila Sleek paleta Oh So Special. 

4. Imaš li predrasude prema muškarcima koji se šminkaju više nego žene?
Ne, nemam predrasude ni prema kome. Svako od nas radi ono što voli i što misli da mu/joj odgovara, tako da to što se neki muškarac pojavi sa više šminke od mene, to me ne zanima. :D Kod nas je danas sve normalno, pa i to da se muškarci šminkaju i oblače kao žene. 

5. Otkad pišeš blog, koristi li tvoja bolja polovica neke proizvode po tvojoj
preporuci/nagovoru?
Pa još nisam došla do te faze da ga navikavam da počne koristiti proizvode koje mu ja preporučim, ali mi je uzeo Labello Lip butter od maline jer su mu usne bile ispucale, i nikad mi ga nije vratio. :D Kaže, odgovara mu :D

6. Koji ti je najveći uspjeh u životu?
Dosadašnji najveći uspjeh u mom životu je što sam našla posao i što radim. Imam svoj novac koji sam sama svojim rukama zaradila, a nema ljepšeg osjećaja od tog. 

7. Brend koji je po tvojem mišljenju prerazvikan, a ne toliko kvalitetan i vrijedan
spomena?
Na ovo pitanje ne mogu odgovoriti, jer nisam probala ništa od "takvih" brendova. Ako se pojavi neki brend o kojem budem imala takvo mišljenje, pisat ću sigurno o tome. :D 

8. Imaš li neki cilj u životu koji želiš postići i težiš mu?
Da, naravno. Mislim da svako od nas treba da ima cilj u životu i da želi da ga postigne. Koja je svrha života, ako nemaš cilj koji želiš da ispuniš ? :) 

9. Neka anegdota vezana uz tvoje djetinjstvo koje se uvijek rado sjetiš?
Ima mnogo toga, ali uvijek se rado sjetim igranja u ulici do kasnih sati i maminog ljutog glasa jer nismo ušle sestra i ja u kuću prije mraka. Žalosno ali istinito je što se danas sve promijenilo, i što se djeca sada igraju na tabletima i mobitelima, a ne onako kako bi trebali da se igraju. 

10. Gomilaš li svoju kozmetiku, pa ne koristiš?
Ne, to mi se ne dešava jer kupim ono što mi treba. Nekad se možda desi da kupim nešto što mi ne treba trenutno, pa mi stoji na polici. :D 

11. Citat koji te opisuje?
Ništa veliko neće biti postignuto bez velikih ljudi, a čovjek može biti veliki samo ukoliko je odlučan da to i postane.


Djevojka sa bloga Lola's heaven me nominirala pa sam njena pitanja ubacila u ovaj post da ne pravim novi bezveze. Njene odgovore pogledajte OVDJE.

* EDIT *

1. Reč koja bi te najbolje opisala je?
Tvrdoglava :P haha, to mi trenutno pada na pamet. 

2. Knjiga koju bi uvek preporučila?
Ne volim da čitam knjige, više sam za filmove. 

3. Savet u vezi blogovanja koji bi rado podelila?
Ne znam da li sam kompetentna osoba da odgovorim na ovo pitanje, ali mislim da je najvažnije da svako ko piše blog da bude svoj, da ne kopira druge i da bude iskren. 

4. Čime se baviš/čime bi volela da se baviš?
Radim u računovodstvu, ne studiram trenutno ali ću upisati fakultet naravno. 

5. Omiljeni blog?
Stvarno ne mogu nikog da izdvojim posebno jer su mi svi blogovi koje pratim dobri. 

6. Bez koje stvari ne bi mogla da živiš?
Hmmm, ne znam. Ne pada mi trenutno ništa na pamet. 

7. Da je tvoj život film, kako bi se zvao?
Uhhh, koje pitanje. Ne znam stvarno kako bi se zvao haha. 

8. Gde bi volela da otputuješ?
Berlin mi je na prvom mjestu, pa Amsterdam, Pariz, itd. itd. :D 

9. Da možeš da dobiješ jednu magičnu moć, koja bi ta moć bila?
Da se mogu tepelortirati s jednog mjesta na drugo :D 

10. Tri stvari koje bi ponela na pusto ostrvo?
Ne znam jel' ovo pitnaje vezano za kozmetiku, ali ako jest onda puder, labelo i maskara. 

11. Uzor i inspiracija? 

Moja mama. <3
To bi bili moji odgovori. Nadam se da vam se sviđaju i da ste saznali nešto novo o meni. :) Ako vas nešto zanima možete me i pitati. 

Neću nikog da nominujem, ko želi može da odgovori na ova pitanja. Bit će mi mnogo drago da pročitam vaše odgovore i saznam nešto novo o vama. :) 


Broj komentara: 12:

 1. Superiška su ti odgovori, drago mi je da si se odazvala. <3 Heh, mislim da je ovo pitanje o osobinama svima kritično, znam da je meni dok me netko pita to. :D Takva sam i ja, dok nemam vremena, inspiracija mi ide na uši, čim imam slobodnog vremena za pisanje, postanem mutava. :3 Nadam se da će ti se želja ostvariti, psi su jedna velika ljubav. <3 :))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala tebi što si me nominovala, ideja je super. :) Meni nema mržeg i goreg pitanja od tog, baš kad me neko pita i ja uvijek šutim i ne znam što bih rekla. A kad ja razmišljam o tome, milion mi osobina pada na pamet. :D
   Nadam se i ja jer ih stvarno volim i mnogo želim jednog. :)

   Izbriši
 2. Imam isti strah kao i ti i cesto me on skroz random obuzme i pomislim sto kad svi nestanu i ne znam :( ruzan osjecaj. Da ne sirim depresiju - i ja vise volim film od knjige, ne znam, ali uzivam u kinematografiji. Knjiga ima puno prednosti no ja sam sretnija kad nesto gledam :) ovaj tag sam jos davno radila na blogu, jedan od prvih je bio i drago mi ga je opet vidjeti :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da, jako ružan osjećaj i mene nekad odjednom obuzme i počnem razmišljati o tome i baš se loše osjećam. :/ Ali tako mora biti. Ja skoro svaki dan pregledam po jedan film, a prije par dana sam vidjela na tvom profilu film Gone Girl i odmah ga pregledala. Predobar film. :) Idem da pronađem post da pročitam :D

   Izbriši
 3. Hvala što si ponudila da sve blogerice odgovore na ova pitanja! Svakako ću napisati ovaj TAG

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Naravno, zato nisam ni htjela nikog da nominujem. Ko želi može napisati :) Čitam kad napišeš.

   Izbriši
 4. Super tag! Baš je gušt čitati ovakve postove, malo odmaka od kozmetike. Morati ću i ja odgovoriti na pitanjca Mean Green Queen :).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Bit će mi drago pročitati i tvoje odgovore. :) Ovakav tip postova se i meni sviđa da se malo odmorimo od kozmetičkih postova. :D

   Izbriši
 5. Hvala na odgovorima heheh :D
  Znači labelo od maline kažeš :P, posebni su :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala tebi na nominaciji :) Da, i to mi je bilo najdraže labelo koje sam čekala sigurno mjesec dana da dođe u dm i da ga napokon kupim. I na kraju mi ga on uzme :D

   Izbriši